Životni vijek IR lampi

Životni vijek  UV lampePostoje mnogi faktori koji utječu na životni vijek IR lampi – od toga kako se upravlja lampama do radnog okruženja – svi ti čimbenici u konačnici određuju radne sate lampe.

Upravljanje lampom utječe na brzinu ostakljenja. Brzo dodavanje ili uklanjanje topline općenito povećava brzinu ostakljenja. Dakle, dodavanje napajanja u svjetiljku uzrokuje brže raspadanje žarulje. Tijekom stavljanja u pogon, unutarnji tlak svjetiljke je nizak. Kao tlak raste, elektrode pršte od volframa koji se nalazi na unutarnjoj strani svjetiljke i dalje promiče ostakljenja.

Još jedan čimbenik koji utječe na ostakljenje je kako se upravlja lampom. Svaki materijal pohranjena u kvarc, uzrokovat će da se kvarc pretvoriti u staklo. To osobito vrijedi za ulje na rukama. Zbog toga treba izbjegavati pretjerano rukovanje lampi i uvijek nositi čiste pamučne rukavice prilikom zamjene lampi.

Uklanjanje topline je još jedan važan čimbenik koji utječe na radni vijek žarulje. Neadekvatno hlađenje i manjkavost prilikom odvođenja topline stvara pretjerano vruće radno okruženje te doprinosi prijevremenom ostakljenju.

Pod normalnim uvjetima rada i rukovanja, vaša Albatros IR lampa će zasigurno pružiti najmanje 1000 sati radnog vijeka.